Yleinen

Hoitokausi 2017

Moi.

Onkin kulunut turhan pitkä aika edellisestä päivityksestä. Pari sanaa talvesta ja alkukesästä: Talvitappioilta ei sitten vältytty, kolme pesää kuoli, todennäköisesti nälkään. Pesissä ei ollut talviruokaa jäljellä lainkaan. Yksi pesistä oli tosi vahva ja ottanut vastaan talviruokaa reilusti, mutta oliko sitten aloittanut liian aikaisin kevättouhunsa eikä ruokaa ulkomaailmasta saatukaan? Yksi pesistä oli heikko jo syksyllä, joten se ei ollut yllätys. Kolmas oli ottanut kirjanpidon mukaan vähän ruokaa, joten näin jälkikäteen se oli odotettavissakin.

Kevät sujui muuten mainiosti, pesintä lähti hyvin käyntiin ja pesät vahvistuivat kevään aikana. Alkukesällä sovin uusia tarhapaikkoja ja kahteen tein uudet jaokkeet. Emojen vastaanotto oli vaihteleva, yksi pesistä päätti kasvattaa oman emonsa. Parin viikon odottelun jälkeen nuori emo näytti oikein hyvinvoivalta ja -munivalta. Toisessa uudessa tarhassa yhden pesän emoa ei ole näkynyt pesään laittamisen jälkeen, mutta kyllä siellä munii muukin kuin tarhaaja.

Sadosta en sano vielä mitään. Jos poutasäätä on riittävästi, niin voi tulla paremmin satoa kuin viime vuonna. Mutta ei nuolaista ennen kuin tipahtaa….

Juha