Yleinen

Kevät keikkuen tulevi

Moi taas, pitkästä aikaa

Viime vuosi oli yksi kiireisimmistä vuosista ikinä. Mehiläishoidon ja golfin sovittaminen osoittautui erittäin haastavaksi. Tälle vuodelle aikataulun rakentaminen alkoi hyvissä ajoin ja itselle ja perheelle on jätetty hetki omaa aikaa joka viikolle.

Mehiläisten talveutuminen on sujunut tähän asti melko pienellä tappioprosentilla eli noin 16% pesistä on kuollut talven ja alkukevään aikana. Pari pesää niistä meni viimeisen kahden viikon aikana. Muutamassa pesässä oli jyrsijän aiheuttamia vahinkoja, loput taitaa sittenkin mennä punkin aiheuttamiin vahinkoihin tai tarhaajan osaamattomuuden piikkiin, jos tuli tehtyä liian pieniä jaokkeita liian myöhään kesällä. Katsotaan, onnistunko jaokkeissa paremmin tänä kesänä. Tätä kirjoittaessa on lämmin ilta ja mehiläiset lentelivät pari tuntia sitten ahkerasti.

Toisen toimialan eli golfin osalta mennään taas eteenpäin. Tartuin tilaisuuteen hakemalla valmennuksessa jatkokoulutukseen ja tavoitteena on nyt käydä golfvalmentajapolku loppuun asti. Jää nähtäväksi, kuinka paljon tulee lopulta valmennettua, mehiläishoito on kuitenkin ykkösenä. Ainoa kanto kaskessa on, että täytyy antaa näyttö peliosaamisessa.

Kevään influenssa vei voimia ja ennen kaikkea tärkeää aikaa. Aikaa, jota tarvitaan kehien nikkarointiin, vahojen sulattamiseen, uusien pesälaatikoiden rakentamiseen/vanhojen kunnostamiseen, harjoitteluun jne.

En edelleenkään lupaa päivittää blogiani useammin.